In speelronde 30 van de Jupiler League gaat Jong Ajax op bezoek bij de Graafschap. De Superboeren staan momenteel op de zesde plaats en zijn opzoek naar de weg naar boven. Jong Ajax zal uit zijn op revanche nadat het vorige wedstrijd kansloos met 0-5 verloor. Die wedstrijd zal nog diep in het geheugen zitten van Reiziger en zijn mannen. Het was een wedstrijd waarin veel kaarten vielen, zo kreeg onder andere Kai Sierhuis de rode kaart getoond. Jong Ajax zal moeten winnen in Doetinchem wil het NEC op de hielen zitten. De Nijmegenaren staan op dit moment met één punt voor op de Amsterdammers en treden gelijkertijd aan tegen de nummer 13 van de competitie SC Cambuur. Jong Ajax heeft een nieuwe speler toegevoegd aan de selectie, Amin Younes moest verplicht aansluiten bij Jong nadat hij tegen Heerenveen vlak voor tijd weigerde in te vallen. Erik Ten Hag heeft om die reden besloten Amin Younes voor twee weken terug te zetten naar Jong.

Ajax begint met de volgende elf namen aan het duel met De Graafschap: Alblas, Lartey Sanniez, Doekhi, Bergsma, Kemper, Matusiwa, Nunnely, Sierhuis, De Wit, Johnsen en Bijleveld. Op de bank vinden we Nicolas Kühn terug, de Duitser is voor het eerst aanwezig bij een wedstrijd van de Amsterdammers nadat hij kampte met een blessure. Amin Younes zit niet bij de selectie.

Dominantie

Al na drie minuten komen de Amsterdammers op een 0-1 voorsprong, Boy Kemper kan vrij uithalen en raakt de lat, de bal eindigt voor de voeten van Kaj Sierhuis die simpel kan afronden. Een evenwichtige eerste tien minuten, beide ploegen nadrukkelijk opzoek naar de open ruimtes. De Graafschap lijkt kwetsbaar in de omschakeling. Jong Ajax wordt een aantal keer gevaarlijk over de rechterkant, echter kan Nunnely geen bruikbare ballen afgeven. Ché Nunnely en Kaj Sierhuis waren druk bezig met het storen van de opbouw van de Graafschap, Dennis Johnsen deed daar niet aan mee. Opvallend, aangezien het wel degelijk nut had. Na een klein half uur krijgt Sierhuis een enorme kans op de 0-2. Matusiwa speelt op mooie wijze drie spelers van de Graafschap uit, laat de bal aan Bijleveld die Sierhuis bedient. Echter kan de spits de bal niet in het doel krijgen. Niet veel later gaat er van alles mis achterin bij Jong Ajax, Alblas komt ver zijn doel uit, Van Mieghem kan hem makkelijk uitspelen en de bal in het doel werken, 1-1. Jong Ajax is dominant in de eerste helft. De Amsterdammers maken het spel maar weten slechts tot enkele kansen te komen. Vlak voor tijd krijgen de Superboeren nog een grote kans op de voorsprong. Bergsma speelt de bal te kort terug op Alblas die de bal op zijn beurt verliest aan Sjoerd Ars. Gelukkig voor beide mist de spits het doel op miraculeuze wijze.

Hattrick voor Sierhuis

Beide ploegen komen ongewijzigd uit de kleedkamer voor de tweede helft. Jong Ajax komt wederom snel op voorsprong in Doetinchem, Kaj Sierhuis krijgt in de zestien de bal en werkt de bal knap achter doelman Bednarek. Ook in de tweede helft is Jong Ajax veruit de betere, de Graafschap komt niet onder de aanvallende druk uit van Jong Ajax. Na een klein uur te hebben gespeeld krijgt Jong Ajax meerdere kleine kansjes om de voorsprong te vergroten. Michael Reiziger haalt even later Dani de Wit naar de kant, zijn vervanger is Zian Flemming. Teun Bijleveld, die een goede wedstrijd speelt krijgt na iets meer dan een uur een gele kaart na een overtreding net buiten de zestien. De Graafschap wordt feller na een dubbele wissel van Henk de Jong, een aantal felle overtredingen resulteren in gele kaarten voor de thuisploeg. Met nog een kwartier op de klok gaat Boy Kemper het veld verlaten, de linksback moet er geblesseerd af en wordt vervangen door Darren Sidoel. De Graafschap trekt de stand gelijk met nog een kleine tien minuten op de klok, El Jebli is doeltreffend.  Met nog vijf minuten te gaan krijgt Jong Ajax een strafschop. Sven van Nieuwpoort maakt de overtreding en krijgt de rode kaart van de arbiter in dienst. Sierhuis schiet onberispelijk raak en maakt daarmee de derde van deze avond. Vlak voor tijd krijgt Nicolas Kühn nog de gelegenheid om zijn eerste minuten te maken voor Ajax. Johnsen verlaat het veld voor de 18-jarige Duitser. In de extra tijd krijgt de Graafschap wéér een rode kaart. Rechtsback Abena mag gaan douchen na een harde overtreding. Nicolas Kühn krijgt vlak voor tijd nog een enorme kans om zijn debuut met een gouden rand af te sluiten, hij schiet tegen de keeper aan en mist. In extra tijd maakt Jong Ajax het af, Nicolas Kühn krijgt dan toch een mooi debuut nadat hij een assist op Ché Nunnely verzorgd. De Duitser stuurt de rechtsbuiten weg die koeltjes afrond, 4-2.