Wenen van Geluk
Wenen van Geluk

Het puntertje van Kluivert, de karate trap van Louis van Gaal, dolle vreugde van Ajax spelers. Moeder Kluivert bij de vliegtuigtrap die met haar zoon amper de tranen kunnen bedwingen. Uitzinnige supporters op het Museumplein. Het is alweer twintig jaar geleden!

Wenen was het decor van de laatste Europa Cup-winst van Ajax. Daarmee werd Ajax de laatste Nederlandse kampioen van Europa, nu twintig jaar geleden. Dat de Champions League door een Nederlandse club gewonnen zou worden, werd niet voor mogelijk gehouden, maar Louis van Gaal en zijn selectie maakten het onmogelijke mogelijk. De gewonnen finale tegen AC Milan was het slotstuk van de Europese zegetocht van de godenzonen. De winst levert nog steeds euforische verhalen op van de spelers, de trainer, fans, sportverslaggevers en schrijvers. In Wenen van geluk zijn die bijeengebracht.

Op 24 mei 1995 won Ajax de Champions League, precies twintig jaar later gaan we dat vieren met een theater uitvoering. Er zijn auteurs van het Wenen van Geluk boek. Er is Ajax-muziek en hits uit 1995, er is bewegend beeld, een Ajax 1995 Quiz en er is bier! En dat allemaal in het Tobacco Theater!

Wenen van Geluk is de theater uitvoering van het boek met dezelfde naam, dat op 20 april verschijnt via uitgeverij Nieuw Amsterdam: een bundel verhalen over die dag in 1995.

Met medewerking van o.a. Annemarie Postma, Paul Onkenhout, David Endt en Menno Pot.

Aanvang: 20.00 uur
Einde: 23.00 uur

Kaarten kosten slechts € 9,95 en zijn verkrijgbaar op de website van het Tobacco Theater.

Wenen van Geluk

Wenen van Geluk is het boek over de Champions League finale van 1995. Het boek bevat een twintigtal persoonlijke herinneringen aan die finale en alles wat er aan vooraf ging en het feest dat volgde.

De laatste hectische momenten voor de finale van teammanager David Endt; herinneringen aan de wedstrijd van aanvoerder Danny Blind  en een voorwoord van trainer Louis van Gaal over de betekenis van de titel voor de club. Verder zijn er bijdragen van Willem Vissers, Menno Pot, Erik van Wijk, Ron Schiltmans, Annemarie Postma, Paul Onkenhout, Thomas Rijsman, Marcel Stephan, Arthur van den Boogaard, Thomas Rijsman, Melle Runderkamp, Rodney Rijsdijk, Nicky Samsom, Janneke van der Horst, Frank Heinen, Thomas Heerma van Voss, Peter Bogert en Thijs Pennings.
Ajax nieuws Ajax1.nl