Wenen
Wenen van geluk

Wenen was het decor van de laatste Europacupwinst van Ajax. Daarmee werd de club uit Amsterdam de laatste Nederlandse kampioen van Europa, nu twintig jaar geleden. Dat de Champions League door een Nederlandse club gewonnen zou worden werd niet voor mogelijk gehouden, maar Louis van Gaal en zijn selectie maakten het onmogelijke mogelijk.

De gewonnen finale tegen AC Milan was het slotstuk van de Europese zegetocht van de godenzonen. De winst levert nog steeds euforische verhalen op van spelers, trainer, fans, sportverslaggevers en schrijvers. In Wenen van Geluk zijn die bijeengebracht.

Het idee voor Wenen van Geluk is afkomstig van Peter Bogert en Marcel Stephan. Wat ontstond als een bundeling verhalen van columnisten van diverse supporterssites en weblogs groeide uit tot een boek dat wordt gevuld met bijdragen van bekende voetbaljournalisten, columnisten, schrijvers en zelfs een verdwaalde coach, een aanvoerder en de perschef van de UEFA. Allemaal waren ze meteen bereid om hun herinneringen rond deze historische wedstrijd op papier te zetten.

Wenen van Geluk wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam. Ook de uitgeverij omarmde het idee direct en zorgde met volle overgave voor nog meer enthousiaste deelnemers. Het boek zal medio maart 2015 verschijnen. Op deze site lees je alles over de achtergronden achter de verhalen, de auteurs en de verwachte verschijning met bijbehorende boekpresentatie.

Als je zelf een herinnering wil delen dan staat wenenvangeluk.nl voor je open. Schrijf een kort verhaal (maximaal 700 woorden) over jouw Wenen 1995-belevenis. Foto’s (of video) delen kan natuurlijk ook. Alles wordt met liefde geplaatst.

Auteurs Wenen van geluk:

Peter Bogert, Arthur van de Boogaart, David Endt, Thomas Heerma van Voss, Frank Heinen, Janneke van der Horst, Paul Onkenhout, Thijs Pennings, Annemarie Postma, Menno Pot, Rodney Rijsdijk, Thomas Rijsman, Melle Runderkamp, Marcel Stephan, Nicky Samsom, Ron Schiltmans, Willem Vissers en Erik van Wijk.

Neem contact met wenenvangeluk.nl op voor meer informatie. Ajax nieuws Ajax1.nl