© Proshots

Dinsdag werd het grote nieuws naar buiten gebracht dat de Amsterdam ArenA wordt vernoemd naar Johan Cruijff. Het gaat nog wel om een intentieverklaring, maar volgens Eric van der Burg, Wethouder sport gemeente Amsterdam, kan het niet meer fout gaan. “Theoretisch zou het nog fout kunnen gaan, ja. Maar Ajax wil het, de ArenA wil het, Amsterdam wil het en alle supporters willen het. Waarom zou het dan nog fout moeten gaan?”, zegt Van der Burg in gesprek met de NOS.

Wellicht dat het door de bedrijven die in en rond de ArenA gevestigd zijn nog mis zou kunnen gaan. De wethouder geeft echter aan dat deze bedrijven het niet meer zullen tegenhouden. “Nee hoor, dat is allemaal juridisch afgedekt. Daar hebben we de afgelopen tijd voor gebruikt. Ik denk overigens dat alle bedrijven die hier als sponsor, partner of op een andere manier aan verbonden zijn het heel mooi vinden dat zij kunnen zeggen dat zij betrokken zijn bij de Johan Cruijff ArenA. Dus daar gaat het niet op mis.”

Wanneer de definitieve verandering zal gaan plaatsvinden, zal de komende tijd worden besproken. “We gaan het nu uitwerken. Dus wanneer hier ik ook daadwerkelijk de letters aan het stadion worden toegevoegd dat weten we nog niet precies. Maar dat dit de Johan Cruijff ArenA wordt, daar zijn Ajax, de ArenA en Amsterdam het over eens.”