Wie komt tot het einde in de Europese competitie?

Ajax ploegde door in het eind van de strijd tegen Getafe, maar uiteindelijk door het gemis van een uitdoelpunt gecombineerd met de tijdrekkende tactieken die het Spaanse team toepaste, groeide er niets meer dan frustratie in het Johan Cruyff Stadion. Boe geluiden stegen op uit de arena, aangevend dat de Nederlandse deelname in de Europese competitie al veel te snel in februari beëindigd was, een zorgwekkende trend die snel doorbroken moet worden, wil Ajax zijn reputatie als Europees topteam behouden.

Er was genoeg drama toen de laatste 32 teams werden gereduceerd tot slechts 16 teams, met enkele grote namen als Arsenal die aan de zijlijn bleef staan, en enkele spelers en teams die hun kunnen op Europees niveau lieten zien. Na rustig met Ludogorets te hebben onderhandeld is Inter Milan onder de favorieten om de cup omhoog te mogen houden samen met Betway die 6,00 biedt voor hen om te winnen in de finale van Gdansk, Polen. Met Lukaku die het voortouw neemt zowel thuis als buiten is het niet makkelijk tegen Inter te wedden, hieronder een lijst van de andere teams die naar glorie snakken.

Rangers – Gerrard’s Magic Touch

In de 90er jaren en begin 2000 hadden de Rangers een sterke connectie met Nederland, zoals legende Ronald de Boer die voor de blauwe helft van Glasgow speelde.  Steven Gerrard heeft die oude band niet aangewakkerd, maar hij bracht het team wel een winners mentaliteit bij, wat hij ook in Liverpool deed. Verrassend genoeg veegde zijn team Braga met gemak aan de kant, en Ibrox is een enge plek, zelfs voor de meest doorgewinterde voetballers.

Wie komt tot het einde in de Europese competitie?

Manchester United – Ole Gunnar mikt op Zilver

De Rode Duivels verpletten club Brugge in Old Trafford, en deze slapende Engelse reuzen zouden niet over het hoofd moeten worden gezien in de Europa cup omdat ze hun aanzienlijke bronnen aan kunnen spreken voor deze competitie. Er is hier ook een interessant punt voor de Nederlandse kant met de veelbelovende international Tim Fosu Mensah, die net van een knieblessure af is, en tevens U21 sensatie Tahith Chong, beiden zijn al intens betrokken bij het eerste team. Met een zeer ervaren succesvolle manager op Europees niveau, kijken Manchester Utd fans nu al uit voor tickets naar Gdansk.

Sevilla – May the Force be With You Luuk

Luuk de Jong leidt mede de aanvallen bij FC Sevilla, die in de laatste 32 grotendeels tegen Cluj botsten, maar alsnog vond hij een weg daar doorheen. De Andalusische club vaart goed in¨La Liga¨ dit seizoen, en hoopt tevens in het volgende in de Champions League aanwezig te zullen zijn. De Jong moet nog zijn eerste doelpunt scoren in de league, maar wellicht bewaard hij het beste voor later in de competitie.

Wolves – op jacht voor meer

Voor een lange tijd waren de Wolverhampton Wanderers een team dat worstelde boven te komen, dus wie had een tijd geleden kunnen zeggen dat ze bij de 16 zouden horen die door konden, dat zou te gek zijn geweest. Echter, dat is juist waar ze nu zijn, na het arme Espanyol te hebben vermorzeld. Hun snelle voorhoede heeft menig team slapeloze nachten bezorgd en niemand wil hen uit het hol lokken, zeker niet de toch al ploeterende teams.

LASK Linz – Wil hoogvliegen

Wanneer het op een sprookjes Cup aankomt, staat de Oostenrijkse LASK Linz aan de top.

Hun installatie komt nauwelijks in aanmerking om een event van Europees niveau te organiseren met slechts een capaciteit voor 6,009 toeschouwers. En toch is dit het team dat als tweede eindigde in de Oostenrijkse kampioenschappen, won in een groep met PSV, Sporting Lissabon en eindigde met AZ Alkmaar de knock-outfase te laten zien.

Met slechts mede Oostenrijkers Salzburg en het Turkse İstanbul Başakşehir boven hen, heeft Linz toch een kansje om te triomferen in Polen in mei. Wat zou voetbal zijn als dromen niet waargemaakt konden worden? 

Bayer Leverkusen –Duitse Efficiëntie verdwenen in overdrive

Voormalige Ajax coach Peter Bosz leidde zijn Leverkusen tot een impressionante overwinning  in Portugal, Porto platgewalst recht voor de neuzen van hun eigen fans. In de eigen Bundesliga is het net ook zo. Zouden ze nog een kans hebben om de competitie te winnen? Kan Bosz nog een Europese triomf voor elkaar krijgen?