Een vervelende situatie voor Frank de Boer. De trainer moet een vervanger gaan kiezen voor Sulejmani, die in het duel tegen Olympique Lyon een hamstringblessure opliep. De Serviër zal de wedstrijd tegen PSV aan zich voorbij moeten laten gaan. Sulejmani hoopt er echter wel weer tegen Twente bij te zijn, maar ook dat is nog onzeker. Frank de Boer heeft dus de taak om dit verlies zo goed mogelijk op te vangen. Wie is de meest geschikte kandidaat? Kan deze verandering zomaar doorgevoerd worden zonder het elftal om te gooien? Hieronder de vele mogelijkheden, allen met hun eigen gevolgen.

Jody Lukoki

Jody Lukoki mag zich eventueel gaan opmaken voor een basisplek aankomende zondag. Mede dankzij het missen van Ebecilio en Sulejmani is de rappe rechtsbuiten bij de groep gehaald. Frank de Boer is lovend en tevreden over de jongeling. Lukoki zou volgens de trainer een prima trainingsweek achter de rug hebben. Alles wijst er dus op dat hij zijn kans krijgt deze zondag. Of hij daadwerkelijk in de basis zal beginnen, is nog onduidelijk. Lukoki maakte vorig jaar zijn debuut in het eerste van Ajax. Tim de Cler zal dit naar alle waarschijnlijkheid nog herinneren.

Serero

Thulani Serero is misschien wel de meest logische vervanger voor Sulejmani. De linkspoot zal dan net als de Serviër met zijn goede been naar binnen kunnen trekken. Serero is één van de opvallendste namen die deze zomer door Ajax is aangetrokken. De nieuwkomer kwam over van het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town, waar hij tevens furore maakte. Serero werd bij zijn vorige club onder andere uitgeroepen tot speler van het jaar. Zelfs Van Hanegem geniet van zijn Zuid-Afrikaanse kunsten. Met zijn vermogen tot combineren kan hij van grote waarde zijn in de wedstrijd tegen PSV.

Özbiliz

Aras Özbiliz, onlangs nog hersteld van een blessure, kan zich op gaan maken voor wat speelminuten. De vleugelaanvaller zou een uitstekende vervanger zijn voor de uitvallende Sulejmani. Toch acht De Boer de kans klein dat Özbiliz zal gaan starten deze zondag. De jongeling heeft pas net zijn rentree gemaakt in het tweede van Ajax, waardoor het in principe onmogelijk is om fit aan de wedstrijd te beginnen. Het is echter niet uitgesloten dat Özbiliz zal gaan spelen tegen PSV, al zijn het maar een paar luttele minuten.

Sigthorsson

Frank de Boer zou er ook voor kunnen kiezen om Sigthorsson als rechtsbuiten te laten spelen. Voor de Ijslander is dit niet geheel onbekend, aangezien hij dit wel vaker heeft gedaan bij AZ. Bulykin zal dan aantreden als spits in plaats van breekijzer. Met een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links zullen er waarschijnlijk veel voorzetten plaatsvinden, wat natuurlijk geen enkel probleem moet zijn voor de beer uit Rusland. Al om al heeft De Boer nog veel om over na te denken.

Wie vind jij dat moet gaan spelen aankomende zondag? Moet het elftal zoveel mogelijk intact blijven? Log in, reageer en laat ons weten wat jou het beste lijkt.

Foto: Afdb – Oscar