De Raad van Commissarissen van Ajax heeft Wim Jonk en Dennis Bergkamp begin dit seizoen verzekerd dat er een volledig nieuwe directie zou worden aangesteld. Deze leiding moest zich accorderen met de doorgevoerde hervormingen op jeugdcomplex De Toekomst.

Dat zeggen betrokkenen, werkzaam in het opleidingscentrum. Een woordvoerder van Ajax wilde het nieuws bevestigen noch ontkennen.

Algemeen directeur Rik van den Boog vertrok in april van dit jaar uit de Arena. In de nieuwste plannen van het RvC-viertal, president-commissaris Steven ten Have, Paul Römer, Mirjam Olfers en Edgar Davids, behouden commercieel directeur Henri van der Aat en financieel directeur Jeroen Slop echter hun baan.

Woensdag maakte de RvC de overeenstemming met Louis van Gaal als nieuwe algemeen en Danny Blind als technisch directeur bekend. Omdat Van Gaal nog een verbintenis heeft bij Bayern München, kan hij niet direct aan de slag. Martin Sturkenboom is voorlopig ad-interim.

Sturkenboom en Blind (in nieuwe rol) meldden zich gisteren voor hun eerste werkdag bij Ajax. Bergkamp en Jonk zou de nieuwe technische lijn onder leiding van Van Gaal zijn voorgelegd. De emoties op opleidingscentrum De Toekomst liepen daarna hoog op.

‘Bergkamp en Jonk hebben in hun contract staan dat zij de technische leiding hebben, maar Blind claimt dat nu ook’, zegt een nauw betrokkene, die zijn naam vanwege alle commotie niet vermeld wil hebben. ‘Straks hebben we vijf directeuren, wie is er dan nog de baas?’ Het inzetten van een topadvocaat wordt overwogen aldus Het Parool.

Foto: Afdb ~ Oscar