Robbie Wielaert speelde tussen 2008 en 2010 voor Ajax om daarna naar Roda JC te vertrekken. Bij Roda speelt de verdediger bijna elke wedstrijd. Afgelopen week speelde hij twee keer in eigen huis tegen zijn oude club. In deze twee wedstrijden kreeg Roda JC acht tegendoelpunten. Het tweede duel was de ploeg uit Kerkrade kansloos, vooral na de 0-2. Dat is de mening van Wielaert, tegenover Eredivisie Live.

“In de eerste helft komen we iets te makkelijk achter, toen kwamen we terug met een hoop strijd en opportunisme. We kregen nog wat goede mogelijkheden uit corners en vrije trappen. Dan moet je een beetje geluk hebben, maar na de 2-0 spelen zij het prima uit. Als team stond het niet helemaal goed en zij maken daar gebruik van.”

Wielaert vertelt dat het na de 0-2 vooral ging om de supporters: “Je kan het duel doodmaken, maar wij wilden strijdend ten onder gaan. Dat hebben we gedaan, maar wel vrij kansloos.” Ondanks de aanvallende wissels in de ploeg van Van Veldhoven, ging Roda JC niet helemaal ten aanval. “Er lag al zoveel ruimte, vooral met de snelheid van hun. We stonden zelf op de middellijn te verdedigen.”