Ajax gaat in het volgende seizoen WiFi in de Amsterdam AerenA installeren om het videoverkeer via mobiele telefoons te ontlasten.

Dat vertelde media manager Mark van Leest van Ajax – tevens lid van Media Commissie van de Eredivisie – vanochtend op Digital Marketing Live! in Amsterdam. “We willen meer informatie bieden tijdens wedstrijden, op grote schermen, maar ook mobiel. Dat levert nu problemen op omdat het mobiele verkeer al gauw overbelast raakt.”

Met Cisco is gewerkt aan een speciaal systeem dat WiFi-signalen richt op specifieke vakken. Dat beperkt interferentie. Met het nieuwe systeem wil Ajax ook de stadionbezoeker meer informatie geven. “Je kunt straks de wedstrijd beter volgen door livebeelden die je op je mobiel kunt kunt. Zo kun je het doelgebied beter bekijken. Maar je kunt ook andere wedstrijden volgen die tegelijk spelen.”

Een jaar geleden bracht Ajax al een app uit die volgens Van Leest vooral in het weekend rond wedstrijden wordt gebruikt. “We zien een verschuiving. Met onze site trekken we nog evenveel bezoekers als voorheen, maar die kijken vooral gedurende de week en zijn op zoek naar specifieke informatie. In het weekend is de site minder in trek, maar de app des te meer. We bieden dan ook specifieke informatie rond de wedstrijden.”

De Ajax-fan is behoorlijk digitaal, zegt Van Leest. “De ticketverkoop gaat al voor zeventig procent via onze site.”