Marjan Olfers en Paul Römer, beiden lid van de Raad van Commissarissen van Ajax, hebben tegenover BNR Nieuwsradio laten weten niet op te stappen. “Je kunt niet zomaar alles uit je handen laten vallen.”

Vanochtend lieten Römer en Olfers weten dat er formeel niets is gebeurd tijdens de ledenraadvergadering. Ze benadrukten dat er niet ‘bij grote meerderheid’ is besloten de vijf leden van de RvC te verzoeken om af te treden. “Wij wachten de officiële mededeling van de ledenraad af. Dit is nu alleen nog een bericht in de media”, aldus Olfers.

Römer zei tegen BNR tijd nodig te hebben om na te denken. “Dat kan een dag tot een week duren, je kunt als commissaris niet ineens alles uit je handen laten vallen.”

Wanneer de vijf commissarissen niet uit eigen beweging opstappen kan de aandeelhoudersvergadering de raad naar huis sturen. Op 12 december staat er een gepland. De ledenraad komt volgende week nogmaals bijeen om te bepalen hoe de vereniging Ajax als meerderheidsaandeelhouder (73 procent van de stukken) dan gaat stemmen.