Ronald de Boer denkt niet dat Erik ten Hag ervoor zal kiezen om Frenkie de Jong centraal achterin op te stellen tegen een tegenstander van het kaliber van PSV. Deze keuze werd zondag op een pijnlijke manier afgestraft (3-0). Toch wilde Ten Hag zijn fout na de wedstrijd niet toegeven.

“Ik begrijp het idee, het is vaak goed gegaan natuurlijk, maar Matthijs de Ligt is natuurlijk wel echt een sloper achterin, die ook nog goed kan voetballen”, zegt De Boer in De Telegraaf, die zag dat er met Frenkie De Jong een hele andere speler tegenover PSV-spits Luuk de Jong stond.

“Tegen AEK Athene werd hetzelfde gedaan, maar die ploeg is kwalitatief minder dan PSV. Maar achteraf is het altijd heel makkelijk om te oordelen dat deze keuze verkeerd was, dat zal Ten Hag zelf ook wel hebben gezien.”

De Boer zag een ’beter Ajax tot de eerste goal’, maar na de 1-0 ontstond er een paniekaanval bij de Amsterdammers. “Hij weet als geen ander dat keuzes die verkeerd uitpakken op cruciale momenten zwaar tellen bij een club als Ajax. Je wordt altijd op een weegschaal gelegd als je een keuze maakt die niet goed uitpakt. Dat weet Ten Hag ook. Dat gebeurt als je bij de grootste club van Nederland zit. Misschien als je het hem nu één op één vraagt, dat hij zegt: dat ga ik de volgende keer niet doen. Tegen PSV althans.”

Column: Met een partner als De Telegraaf, heb je geen vijanden meer nodig