© Proshots

Er worden door de Raad van Commissarissen en de directie enkele wijzigingen doorgevoerd in de samentelling van de directie van Ajax. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, op 11 november aanstaande, treedt algemeen directeur Dolf Collee af. Edwin van der Sar neemt per die datum zijn rol over als directievoorzitter. Daarnaast blijft de oud-doelman voorzitter van het Technisch Hart.

Vanwege deze wijzigingen gaat Ajax ook een operationeel directeur aanstellen. Diegene zal in de toekomst een groot deel van de taken van Collee overnemen. Verder wordt Menno Geelen, op dit moment hoofd commercie, per 1 november commercieel directeur.

Dolf Collee reageert op de toekomstige wijzigingen. “De commerciële portefeuille is de afgelopen jaren verder gegroeid en zorgt voor een belangrijk deel van onze inkomsten. Wij zijn blij dat het huidige hoofd commercie, Menno Geelen, vanaf komende maand commercieel directeur wordt. Hij heeft zich bewezen en de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de commerciële groei van Ajax. Aan hem de taak de ambities op het gebied van bijvoorbeeld sponsoring, kaartverkoop, marketing en merchandising voor de komende jaren te realiseren”, vertelt Collee op de officiële clubsite.