Rodney Sneijder zal komend seizoen uitkomen voor de club uit zijn geboortestad. De middenvelder staat nog tot medio 2013 onder contract bij de Amsterdammers. Toch wil de jongeling nog niet denken aan terugkeer bij Ajax. ”Voorlopig wil ik het ook niet meer over Ajax hebben.”

Sneijder gaf eerder al aan niet meer voor het tweede van Ajax te willen spelen. Zijn kans op speelminuten was zo gering, dat Ajax heeft besloten hem te verhuren aan FC Utrecht. ”Mijn focus ligt dit jaar volledig bij FC Utrecht”, laat hij weten op de clubsite van de Domstedelingen. ”Ik wil me hier het komend seizoen ontwikkelen en nog niet verder vooruit kijken. Ik wil knallen bij FC Utrecht.”

Trainer Erwin Koeman is tevens blij met de komst van de Ajacied. ”Hij is de creatieve middenvelder die we zochten. Rodney heeft nog niet heel veel ervaring, maar als je echt kwaliteit hebt, sta je er zo. Vanmorgen op de training zag ik al dat hij veel techniek en inzicht heeft, erg gemotiveerd is en initiatief durft te nemen. Zo’n speler bij de selectie is goed voor de concurrentie. Ik verwacht daarom ook veel van Rodney.”