Het vermoeden is dat Lucas Andersen na de zomerstop niet zal terugkeren naar Tilburg. Dit liet Willem II in een eerder stadium al weten, maar ze hebben de hoop nog niet opgegeven. Afgelopen seizoen bracht Ajax Andersen op huurbasis onder in Tilburg waar de Deen een prima seizoen doormaakte. Nu hij weer terug is bij Ajax zal hij in eerste instantie aansluiten bij de selectie van Jong Ajax.

Willem II verklaarde onlangs dat er twee opties zijn: óf Andersen blijft bij Ajax, óf de middenvelder annex aanvaller vertrekt permanent. Dat laatste behoort hoogstwaarschijnlijk niet tot de mogelijkheden, maar de Tilburgers hebben toch nog een sprankje hoop, zo meldt Omroep Brabant-journalist Job van der Zon op Twitter. Als het tot een eventuele hereniging komt, zal dat echter ‘last minute’ tot stand komen.

 

Na de handhaving van Willem II in de Eredivisie liet Andersen in een interview met Omroep Brabant weten het prima naar zijn zin te hebben in Tilburg. “We hebben een fantastische prestatie geleverd. De fans hebben ons het hele seizoen gesteund en zitten in mijn hart”, vertelde de 21-jarige. Hij sluit dan ook zelf niet uit komend seizoen nog voor de Tricolores te spelen. “Je moet nooit nooit zeggen. We gaan het zien”, aldus Andersen.