Op vrijdag 6 december staat de wedstrijd tussen Ajax en Willem II op het programma. Om kwart over acht wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena, alleen zal dit zonder de supporters van Willem II gebeuren. De club uit Tilburg heeft namelijk aangegeven geen supporters mee te nemen naar de hoofdstad.

De club uit Brabant heeft besloten om geen kaartverkoop voor de wedstrijd tegen Ajax te organiseren omdat het zogenaamde supporterscollectief de wedstrijd boycot. Wel kunnen de supporters van Willem II gezamenlijk de wedstrijd kijken. In het eigen stadion organiseert de club samen met het supporterscollectief een ‘mega event’. Zo komen er DJ’s en is de wedstrijd op een groot scherm te volgen.

Het supporterscollectief boycot de wedstrijd tegen Ajax in verband met de gebeurtenissen van vorig seizoen. Op de site van het supporterscollectief wordt de boycot toegelicht. “De wijze waarop uitspelende supporters worden ontvangen in Amsterdam. Vorig jaar bereikte dit een dieptepunt en werden supporters met valse voorwendselen en redenen urenlang opgesloten op het perron in Amsterdam. Voor wie niet precies meer weet wat er is gebeurd, lees¬†hier het verslag van De Kruikenzeiker terug. Maar ook de jaren daarvoor ging het vaak mis. Beveiligers die supporters aanvielen, undercover agenten die onnodig om zich heen begonnen te meppen zijn eerder regel dan uitzondering. Oftewel: geen prettige omstandigheden om een gezellige voetbalavond te beleven. Voor het supporterscollectief, bestaande uit alle supportersgeledingen van Willem II, is de maat daarom vol.”

Willem II reageert op de eigen website ook op de boycot. “Willem II begrijpt en ondersteunt het besluit van het supporterscollectief en faciliteert daarom geen kaartverkoop voor het uitvak. Daar staat een programma waarbij supporters in ons stadion op de KingSide de wedstrijd kunnen kijken tegenover.”

Het is nog niet bekend of de kaarten van het uitvak nu aan Ajax-supporters worden verkocht.