In april kwam naar buiten dat het rommelt binnen het technisch hart van Ajax. Wim Jonk, Hoofd Opleiding, schuift daardoor niet meer aan bij het overleg tussen hoofdtrainer Frank de Boer, assistent-trainer Dennis Bergkamp en directeur voetbalzaken Marc Overmars. Afgelopen weekend werd Wim Jonk geïnterviewd door FOX Sports en ging hij hier onder andere op in. Jonk geeft voor het eerst zijn eigen reactie over de onrust binnen de club.

“Het is bekend dat ik teleurgesteld ben over het proces dat gevolgd wordt rond het aankoopbeleid. Ik heb mijn mening gegeven over spelers als Nemanja Gudelj en Daley Sinkgraven, maar dat doe ik intern en niet in de media. Vragen over het eerste elftal moet je stellen aan Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Zij moeten bij het eerste elftal presteren. Daar ligt hun focus op. Ze werken dagelijks met hun groep en kunnen heel goed inschatten wat ze nodig hebben. Ik werk niet dagelijks met het eerste elftal en zal daar ook niet over gaan oordelen.”, reageert Jonk tegenover de camera van FOX Sports.

Verder gaat Wim Jonk nog in op zijn eigen visie van het aankoopbeleid. “Je moet soms spelers halen om tijd te overbruggen totdat jeugdspelers klaar zijn voor het eerste elftal. Dat kun je op verschillende manieren invullen, bijvoorbeeld door te huren of spelers te halen van samenwerkende clubs. Dan praat je over het proces achter de aankopen. Daar moet je goed naar kijken.”

Jonk zit op één lijn met Cruijff. Zo heeft hij minimaal één of twee keer per week contact met de clublegende. Het hoofd van de opleiding vertelt tot slot hoe Cruijff tegen het opleidingsproces aankijkt. “Ik denk dat Johan dat al vaak genoeg benoemd heeft. Hij vindt dat er hele goede dingen gebeuren, maar er zijn altijd zaken voor verbetering vatbaar. Je bent nooit uitgeleerd. De lat moet altijd weer hoger worden gelegd. Zo denkt Johan er ook over. We praten wekelijks met elkaar. Wat zien we, wat gebeurt er en hoe kun je dat nog beter aansturen.” Ajax nieuws Ajax1.nl