Wim Jonk vertrekt bij Ajax. Het hoofd jeugdopleiding heeft volgens de Telegraaf maandag te horen gekregen dat hij moest buigen of barsten. Ajax meldt in een officieel persbericht dat er een meningsverschil is met Jonk over de invulling van het technisch hart.

Maandagmiddag moest Jonk zich melden bij directeuren Dolf Collee en Edwin van der Sar. In dit gesprek werd Jonk duidelijk gemaakt dat Ajax binnen de club geen toekomst meer voor hem zag, als hij niet bereid was aan tafel te gaan met het technisch hart. “Ajax heeft geconcludeerd dat er een onoverbrugbaar meningsverschil is met Wim Jonk over de invulling en de werkwijze van het technisch hart. Om die reden heeft de club gesprekken gestart die er toe moeten leiden dat de club en hoofd jeugdopleiding Wim Jonk uit elkaar gaan. Er is sprake van een langlopend verschil van inzicht tussen Jonk enerzijds, en de overige leden van het technisch hart en de voltallige directie anderzijds”, laat Ajax op de website weten.

Reden voor de breuk die Collee intern aangaf, was dat Jonk weigerde aan te schuiven bij het wekelijkse overleg van het technisch hart. Jonk vormt dit technisch hart met Marc Overmars, Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Edwin van der Sar is voorzitter van het gezelschap. Tijdens een gesprek met Marc Overmars bij de Tafel van Kees, werd al duidelijk dat de verhoudingen binnen het technisch hart absoluut niet goed waren.

Ajax lijkt steeds meer afstand te nemen van het plan van Johan Cruijff. Cruijf ziet in Jonk en de onlangs vertrokken Ling belangrijke schakels binnen Ajax. Op korte termijn gaan Ajax en Jonk om de tafel om te praten over een goede regeling. Daarnaast gaat Ajax op zoek naar een vervanger voor Jonk. Ajax nieuws Ajax1.nl