Sinds deze week is Wenen van Geluk verkrijgbaar bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Win dit boek bij Ajax1.nl door antwoord te geven op de volgende vraag: Waarom wil juist jij dit boek winnen? Reageer onderaan dit artikel en win! Aanstaande vrijdag wordt de winnaar of winnares bekend gemaakt.

Wenen was het decor van de laatste Europacupwinst van Ajax. Daarmee werd de club uit Amsterdam de laatste Nederlandse kampioen van Europa, nu twintig jaar geleden. Dat de Champions League door een Nederlandse club gewonnen zou worden werd niet voor mogelijk gehouden, maar Louis van Gaal en zijn selectie maakten het onmogelijke mogelijk.

De gewonnen finale tegen AC Milan was het slotstuk van de Europese zegetocht van de godenzonen. De winst levert nog steeds euforische verhalen op van spelers, trainer, fans, sportverslaggevers en schrijvers. In Wenen van Geluk zijn die bijeengebracht.

Het idee voor Wenen van Geluk is afkomstig van Peter Bogert en Marcel Stephan. Wat ontstond als een bundeling verhalen van columnisten van diverse supporterssites en weblogs groeide uit tot een boek dat wordt gevuld met bijdragen van bekende voetbaljournalisten, columnisten, schrijvers en zelfs een verdwaalde coach, een aanvoerder en de perschef van de UEFA. Allemaal waren ze meteen bereid om hun herinneringen rond deze historische wedstrijd op papier te zetten.

Wenen van Geluk wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam. Ook de uitgeverij omarmde het idee direct en zorgde met volle overgave voor nog meer enthousiaste deelnemers. Het boek zal medio maart 2015 verschijnen. Op deze site lees je alles over de achtergronden achter de verhalen, de auteurs en de verwachte verschijning met bijbehorende boekpresentatie.

Als je zelf een herinnering wil delen dan staat deze site voor je open. Schrijf een kort verhaal (maximaal 700 woorden) over jouw Wenen 1995-belevenis. Foto’s (of video) delen kan natuurlijk ook. We plaatsen alles met liefde.
Ajax nieuws Ajax1.nl
Reageer en win Wenen van Geluk!