Ajax A1 won in IJsland met 3-0 van de leeftijdgenoten van Breidablik, maar die score had veel hoger op kunnen lopen: “We hebben de wedstrijd negentig minuten lang gecontroleerd en gedomineerd. We hebben veel kansen gecreëerd. Het is jammer dat je hier maar 3 keer scoort”, beaamde trainer Aron Winter na afloop tegenover AjaxTV. 

Met de 3-0-zege lijkt de returnwedstrijd een formaliteit te zijn. “We gaan er wel van uit dat de returnwedstrijd een formaliteit is geworden met deze 3-0-zege. Kijk, we zullen ons dan ook goed moeten voorbereiden, want je moet nooit je tegenstander onderschatten”, vervolgt de trainer. “Maar dit mogen we niet meer weggeven. Ik ga er wel vanuit dat we deze ronde doorkomen.”

Ook doelpuntenmaker Dani de Wit kijkt met een tevreden gevoel terug op het resultaat. “Ik denk dat we de hele wedstrijd wel de overhand hadden. We lieten de bal eigenlijk al direct vanaf het begin goed rondgaan. Het tempo mocht alleen soms wel wat hoger, maar als je ziet dat we de eerste goede voorzet gelijk binnentikken dan begin je als team gewoon lekker aan zo’n wedstrijd. Al helemaal tegen een fysieke tegenstander en op een niet heel makkelijk veld. Maar als je dan zo snel voorkomt en het balletje laat gaan, dan is dat toch prima.”