© Proshots

Aron Winter baalt van de uitschakeling in de UEFA Youth League. Ajax O19 knokte zich naast Real Madrid, maar een kwartier voor tijd benutten de Spanjaarden een penalty. En dat was volgens de O19-trainer het omslagpunt. “Ik kon het vanuit mijn positie moeilijk zien. In eerste instantie dacht ik nog dat zij hands maakten, maar dat waren wij. In de wedstrijd was dat het keerpunt. Op het laatst probeerden we de wedstrijd nog naar ons toe te trekken, maar dat was heel moeilijk. In de tweede helft kregen we genoeg mogelijkheden om te scoren en dat lieten we na. Dan wordt het alleen maar lastiger”, zegt Winter in gesprek met Ajax TV.

“Onze missie was om bij de laatste vier te eindigen. En daar waren we heel dicht bij. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was aan onze kant groot. We stonden er fysiek goed op. We hebben hard geknokt. Maar wat ik al zei: het keerpunt was de penalty tegen.

Ondanks de teleurstelling na de nederlaag in Madrid kan Winter tevreden terugkijken op de Youth League-campagne. “We hebben een hele mooie reeks gehad. Mooie tegenstanders. Ook vandaag hadden we kunnen winnen. Dat maakt de uitschakeling alleen maar nog zuurder. Aan de andere kant is het voor de meeste jongens een hele mooie ervaring geweest. We hebben goede wedstrijden gespeeld. Het is alleen jammer dat we het zo af moeten sluiten.”