Ajax O19 boekte woensdagmiddag een uitstekend resultaat in de UEFA Youth League. Het team van Aron Winter won in Griekenland met 0-2 van PAOK. Het staat na deze zege al met één been in de volgende ronde. “Ik ben heel tevreden. Een uitwedstrijd winnen op dit niveau zonder tegengoal te krijgen is gewoon heel goed. Het uitgangspunt is nu fantastisch”, vertelt Aron Winter in gesprek met Ajax TV.

“Het is een knap resultaat. Al helemaal als je kijkt naar het veld waarop we speelden. Het was slecht, glad en hard. Daarnaast speelden we ook tegen een tegenstander die aanvallend voetbal moeilijk maakt. Over drie weken, als we weer tegen ze spelen, hebben we in ieder geval een mooie uitgangspositie.”

In de eerste helft startten de Amsterdammers wat onrustig aan de wedstrijd. Halverwege de eerste helft bracht Justin Kluivert de bezoekers met een mooi stiftje op een 0-1 voorsprong. “Het eerste doelpunt dat vandaag werd gemaakt door Justin is een goed voorbeeld van hoe we willen druk zetten. Door die goal kregen we wat adem en moesten zij meer gaan komen. Dan ontstaat er voor ons ook meer ruimte om te voetballen. We willen heel ver komen in de Youth League en het liefst winnen, dus we weten wat we moeten doen. We hebben nu een goede stap gezet. We staan al met één been in de volgende ronde.”