© Proshots

Ajax O19 werd afgelopen woensdag door Real Madrid uitgeschakeld in de UEFA Youth League. Aron Winter baalt van de enigszins onnodige nederlaag. “Na het verlies tegen Real Madrid is de teleurstelling heel groot. Maar je speelt natuurlijk tegen een heel goede ploeg met veel goede voetballers. De wedstrijd had duidelijk twee gezichten. In de eerste helft speelden we minder dan in de tweede. In de beginfase was Real oppermachtig, na de eerste 25 minuten kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Dat kwam vooral omdat we sneller door gingen dekken van achteruit en omdat we op het middenveld koppeltjes hadden gemaakt. Op het eind van de wedstrijd namen we wat meer risico waardoor de Madrilenen via de omschakeling gevaarlijk werden”, schrijft de O19-trainer in zijn blog op Ajax.nl.

“Ik vind dat Real niet verdiend heeft gewonnen. In de laatste fase van de wedstrijd kregen wij namelijk erg goede kansen”, vervolgt hij. “Zij komen via een fout van ons dan op 2-1, erg zonde. Na afloop van de wedstrijd vertel ik dan toch de positieve dingen in de kleedkamer tegen de jongens. Bijvoorbeeld dat we ons goed terug knokten in de wedstrijd, waardoor het duel kantelde. Daaruit blijkt dat onze fysieke gesteldheid erg goed in orde is. Tot slot heb ik de jongens verteld dat het geen schande is om tegen zo’n topploeg te verliezen.”

Zondag staat de Klassieker op het programma van de talenten. Ajax O19 leed de afgelopen weken wat puntenverlies en zal dus moeten winnen om in strijd te blijven voor het kampioenschap. “Komende zaterdag wacht Feyenoord, we moeten meteen weer door. Het is niet optimaal dat er dan een reisdag tussen zit. De jongens die hebben gespeeld zullen het rustig aan moeten doen richting die wedstrijd. Vrijdag hebben we nog een training op het programma. De wedstrijd tegen Feyenoord wordt essentieel voor de titel. We moeten er alles aan doen om te winnen. Op die manier houden we alles in eigen hand, we krijgen PSV namelijk nog thuis. We mogen geen punten meer verliezen.”