© Proshots

Het Nederlands elftal beleeft momenteel zware tijden. Afgelopen zaterdag werd er kansloos verloren van Bulgarije en als gevolg werd bondscoach Danny Blind ontslagen. Aron Winter denkt dat Nederland nog altijd genoeg kwaliteit heeft. “De spelers hebben misschien fouten gemaakt, maar je moet ook vraagtekens zetten bij de technische staf. We moeten een manier vinden om uit dit zwarte gat te kruipen”, laat de Ajax-jeugdtrainer aan Sky Sport Italia weten.

“Nederland heeft veel kwaliteit en zou altijd bij de toplanden moeten horen. We hebben meerdere aanstormende talenten. Als ik er één moet noemen, zeg ik Matthijs de Ligt. Hij had een zwaar debuut tegen Bulgarije, maar we weten hoeveel hij voor Ajax betekent.”

Winter is ook lovend over Justin Kluivert. De trainer werkte in het begin van het seizoen nog samen met de aanvaller, die inmiddels bijna wekelijks tot de A-selectie behoort. “Hij is elegant als zijn vader, handig aan de bal en zeer snel. Hij kan op de linker- en rechtervleugel uit de voeten en is in staat om doelpunten te maken. Fysiek is hij nog niet zo sterk, maar hij is pas zeventien. Daar kan nog aan gewerkt worden. Ik heb bij Ajax met hem gewerkt en ik kan je verzekeren dat het een talent is.”