Hakim Ziyech zette vorige week zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax. In een interview met Ajax TV laat de buitenspeler weten dat hij ook niet van plan is om Amsterdam komende winter te verlaten.

Ziyech kon deze zomer kiezen voor een avontuur bij het Spaanse Sevilla en ook Bayern München toonde interesse. De Marokkaans international zag de Spaanse subtopper echter niet als een verbetering en Bayern liet te lang op zich wachten, dus koos hij ervoor zijn contract in de Johan Cruijff Arena te verlengen. “Sommige dingen waren wel waar, sommige dingen niet. Maar ja, dat is het spelletje dat in de zomer wordt gespeeld”, aldus de spelmaker. “Niet alleen voor mij, maar voor heel veel spelers zal dat zo zijn. Sommige dingen kloppen natuurlijk wel, maar voor mij was dat niet de ideale club om Ajax voor in te ruilen. Op een gegeven moment wilde ik voor mezelf duidelijkheid. Vorige week was dat. Toen zijn we gelijk in gesprek gegaan.”

Hiermee viel er een last van zijn schouders. “Ja, best wel, want je leeft toch in onzekerheid. Gaat het wel gebeuren, gaat het niet gebeuren? En dan kom je tot op een punt dat je denkt: ik wil duidelijkheid. Als dat er dan is, kun je je lekker focussen op wat je moet doen”, zo erkent de aanvaller, die niets ziet in een winters vertrek. “Dat durf ik met zekerheid te zeggen.”