© Proshots

Het was vrijdag een vreemde dag voor Dani de Wit. In de ochtend tekende hij een nieuw 2-jarig contract, ‘s avonds scoorde hij drie keer in een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. “Misschien moet ik inderdaad vaker een contract ondertekenen. Het brengt misschien een beetje geluk”, zegt De Wit lachend in een interview met Ajax TV.

Eerste elftal

De Wit tekende vrijdag dus een nieuw contract, wat hem tot 2020 aan Ajax verbindt. De jonge speler hoopt snel op speelminuten in het eerste elftal. “Ajax is mijn club, dus ik hoop nog steeds het eerste te halen en daar zal ik alles voor doen.”

“Vorig jaar heb ik onder Marcel Keizer veel meegetraind en een aantal keer ingevallen. Dan kan je toch een beetje ruiken aan het niveau. Het is natuurlijk een hele andere competitie dan in de jeugd. Het is erg fysiek, er wordt iets anders van je gevraagd en er wordt iets sneller gespeeld.”

Kwaliteiten

“Ik ben een lopende middenvelder, die graag voor de goal komt”, zo omschrijft De Wit zijn kwaliteiten. “Met passie en inzet probeer ik het team mee te stuwen naar een hoger niveau. Daar doe ik alles voor.  Wie mijn grote voorbeeld is? Ik heb er meerdere. Donny van de Beek, maar in het verleden ook Davy Klaassen en Siem de Jong. Dat zijn allemaal spelers die bij Ajax rechtshalf hebben gespeeld.”

Michael Reiziger, trainer van Jong Ajax, is erg tevreden over De Wit. “Hij is belangrijk voor het elftal en is een van de spelers die veel diepgang heeft en veel voor de goal komt. Vandaag drie keer gescoord plus een nieuw contract, dus dat is ook lekker voor hem. Ik denk dat deze dag voor hem in het plakboek gaat. (…) Het is een speler die op de trainingen en tijdens de wedstrijden altijd honderd procent geeft en hij werkt hard.”