© Proshots

Dani de Wit heeft maandagavond opnieuw de hoofdrol op zich genomen, de middenvelder van de Amsterdamse beloften scoorde tweemaal. Daardoor won Jong Ajax met 2-0 van FC Oss. 

Moeite

In het eerste bedrijf hadden beide ploegen ontzettend veel moeite met elkaar, spelers van beide ploegen konden elkaar maar moeilijk vinden. Dit resulteerde in een onaantrekkelijk eerste kwartier op sportpark de Toekomst. FC Oss was misschien nog wel de meest gevaarlijke ploeg, de Osschenaren hadden een aantal schietkansen die allemaal ten prooi vielen aan Kostas Lamprou. Vooral Jong Ajax was erg slordig in de passing, tot ergernis van Micheal Reiziger die zich een aantal keren coachend goed liet horen vanaf de zijlijn. Na ruim een half uur losten de beloften hun eerste schot op het doel van FC Oss, daar stond een bekende in het doel. Xavier Mous, hij keepte tussen 2005 en 2015 voor Ajax totdat FC Oss hem transfervrij over nam. Hij bleek een aantal keren een flink obstakel voor de Amsterdamse beloften. Cassierra was de eerste Ajacied die hem onder vuur nam, maar zijn inzet gekeerd zag worden door Mous. Vijf minuten later was het dan wel raak voor Jong Ajax, Dani de Wit kopte de 1-0 binnen op een voorzet van Dennis Johnsen. De Wit die de laatste tijd in een goede vorm steekt, kopte de bal in het dak van het doel. Het zou het laatste wapenfeit zijn van de eerste helft.

Verlossing

In de tweede helft begon FC Oss wat vrijer te voetballen, de Brabanders kwamen een aantal keren gevaarlijk dichtbij het doel van Kostas Lamprou. Oss leek zo’n twintig minuten na de thee gelijk te maken, totdat Danilho Doekhi zich voor het schot gooide. Niet veel later doken de Osschenaren opnieuw op voor het doel van Lamprou. Dogan nam de bal op de volley, hij zag zijn inzet ook gepakt worden door de sterk keepende Griekse keeper. Nog geen minuut later scoorde opnieuw Dani de Wit aan de andere kant de 2-0. De Hoorinees is toch de man van de laatste paar weken bij Jong Ajax, na zijn contract verlenging scoort hij erop los. De Wit zette daarmee de eindstand op het bord. De treffer van De Wit kwam als het ware als een verlossing, omdat FC Oss steeds dichterbij een gelijkmaker leek te komen.

Door de overwinning staan de Amsterdammers nu drie punten los van achtervolgers NEC. Volgende week maandag staat er voor Jong Ajax een uitwedstrijd bij Jong Utrecht op het programma, tegen hetzelfde beloften elftal hadden de Amsterdammers het moeilijk afgelopen oktober. Destijds wonnen de beloften ‘slechts’ met 2-1. De wedstrijd tegen de Domstedelingen begint om 20:00.