Marcel Keizer ging zondag met zijn Sporting Portugal onderuit in de derby van Lissabon. Tegen Benfica werd met 2-4 verloren. Na 73 minuten stond er een 1-4 stand op het scorebord, waarop veel supporters besloten alvast huiswaarts te keren. De supporters die er nog wél waren, begonnen met witte zakdoekjes te wapperen.

Emotie

“Ik heb het niet gezien, maar goed dat je het me vertelt. Dat is voetbal”, vertelde Keizer op de persconferentie nuchter aan de journalist die hem op de witte zakdoekjes wees. “De ene week win je de beker en de andere week verlies je zo’n wedstrijd. Dat vinden supporters niet leuk. Van mij mogen ze het doen, dat is geen probleem. Het is de emotie die bij een wedstrijd zoals deze komt kijken. Maar natuurlijk wil ik hier blijven en blijven winnen.” Vorige week pakte Keizer met zijn ploeg de beker, ten koste van FC Porto.

Flinke achterstand

Keizer begon in november bij Sporting Portugal. De club had een moeizame seizoensstart achter de rug, maar leek onder Keizer weer wat op te krabbelen. Hij begon met 7 zeges op rij. Inmiddels heeft de ploeg ook onder Keizer wat steken laten vallen en staat het inmiddels 11 punten achter op koploper FC Porto. Begin december was die achterstand slechts 2 punten. Sporting staat nu vierde en staat een beetje in niemandsland: de achterstand op de nummer 3 en de voorsprong op de nummer 5 bedragen beiden 7 punten. De vierde plek geeft in de Portugese competitie recht op deelname aan Europa League kwalificatieduels.

Met vallen en opstaan: de korte carrière van Keizer bij Ajax 1