© Proshots

Maximilian Wöber kwam vorige zomer over van Rapid Wien, een concurrent van Sturm Graz in de Oostenrijkse competitie. De verdediger ziet Sturm Graz als een taaie tegenstander, maar denkt wel dat Ajax favoriet is in het tweeluik.

“Toen ik bij Rapid Wien voetbalde, heb ik twee wedstrijden tegen Sturm Graz gespeeld. Ik won er één. Het is een sterke opponent’, aldus de verdediger op de clubsite van Ajax. ‘Ze zijn snel via de flanken, zijn sterk in dieptepasses, crosspassjes en zijn rap in de omschakeling. Ze zijn agressief en vechten voor elke bal. Ik ken Sturm Graz als een solide team dat goed samenwerkt. Als je het mij vraagt 1 van de betere ploegen in Oostenrijk. Ze draaiden vorig jaar een sterk seizoen en eindigden als 2e in de Oostenrijkse Bundesliga. Bovendien hebben ze een grote groep trouwe, fanatieke supporters.”

Voor Wöber betekent de ‘clash’ met Sturm Graz een weerzien met wat bekende gezichten uit zijn thuisland. “Het is voor mij natuurlijk leuk om wat bekenden terug te zien. Ik heb met twee jongens in het eerste van Rapid Wien gespeeld. Daarnaast zijn er ook wat jongens waarmee ik in de Oostenrijkse nationale jeugdploeg heb gespeeld. Die ken ik goed. Het zijn allemaal goede voetballers.”

Vijf basisspelers van Sturm Graz hebben de selectie inmiddels al verlaten. En er gaan geruchten over enkele andere belangrijke transfers. “Net als wij weten zij dus nog niet met wat voor ploeg ze het seizoen gaan starten. De transferzomer zal vanzelfsprekend invloed hebben op de samenstelling van de ploeg. Ik vind het daarom moeilijk om te voorspellen wat voor team we over een maand treffen.”

Toch denkt de verdediger dat Ajax normaal gesproken van Sturm Graz moet winnen. “Als wij een goede dag hebben, is Sturm Graz kansloos. Ja, wij zijn favoriet lijkt me. Zeker zolang we ons focussen op ons eigen spel.”