© Proshots

Max Wöber had een slechte week. De Oostenrijkse verdediger was de afgelopen week twéé dagen ziek, zag op zaterdag PSV in de slotfase een 2-0 achterstand ombuigen in een 2-3 zege en zag Ajax op zondag vele kansen om zeep helpen, waardoor er niet meer in zat dan een magere 1-0 zege in het thuisduel met Heracles Almelo. Wöber legt op de officiële site van Ajax uit hoe hij deze week beleefde.

“Ik heb twee dagen in bed gelegen met hoge koorts. De eerste dagen kon ik ‘s nachts niet slapen, lag alleen maar te zweten. Dus heb ik overdag vooral geslapen. Vrijdag was ik fit genoeg om de training te hervatten”, aldus Wöber, die zaterdag al zeker was van het feit dat zijn deelname aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo niet in gevaar zou komen.

“Jammer genoeg heb ik zaterdag naar AZ-PSV gekeken. Bij die 2-0 voorsprong van AZ zou iedereen gemotiveerd zijn voor de slotfase, dat zou onze kans zijn. Maar dan scoren ze drie keer in vijf minuten en dan is dat niet het geval”, aldus de Oostenrijker, die de focus wel volledig had op het duel met Heracles Almelo. Wöber liep wel tegen een gele kaart aan tegen de ploeg uit Almelo en kon daar weinig protest tegen inbrengen. “Dat was een hele slechte tackle van mij”, aldus Wöber. De Oostenrijker was vanzelfsprekend wel blij dat zijn tegenstander geen blessure opliep na de tackle.