Max Wöber speelde zondag zijn eerst Klassieker voor Ajax. De 19-jarige Oostenrijker speelde naast Matthijs de Ligt een sterke wedstrijd in het centrum van de verdediging.

In een interview met VoetbalPrimeur vertelt de verdediger te hebben genoten van de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord: “Dat is vrij indrukwekkend. Dat merk je ook als er vijfduizend supporters naar onze laatste training komen. Dat heb ik in Oostenrijk nooit meegemaakt. In Oostenrijk heb je ook open trainingen en daar kwamen wel eens vijfhonderd supporters naar de laatste training. Maar dit, met al dat vuurwerk…heel speciaal. Dat vergeet ik nooit meer.”

Wöber liet zich niet van de wijs brengen door de vijandige sfeer in De Kuip. “Toen de bal een keer uit was, herkende ik wel een aantal scheldwoorden. Ik vind het geweldig als ze naar me schreeuwen. Het motiveert me.”

Wöber maakte in eigen land al een aantal keren de ’Wiener-derby’ mee, waar het er ook verhit aan toe kan gaan. “De sfeer wanneer Rapid en Austria tegen elkaar spelen is net zoals hier in De Kuip. Daar is de sfeer ook agressief. Er zijn vaak meer Rapid-supporters dan Austria-supporters, ook als Rapid uit speelt. Rapid is daar de grootste club, met de grootste achterban. Het voelt daar eigenlijk altijd als een thuiswedstrijd. Dat is wel een verschil met hier. Het zou wel anders zijn als er wel Ajax-supporters bij mochten zijn…”