Maximilian Wöber speelt deze week met Oostenrijk tegen Noord-Ierland (Nations League) en Denemarken (Oefenwedstrijd). De verdediger hoopt deze week nog meer wedstrijdritme op te doen. “Twee duels die ik mogelijk speel, daar kijk ik naar uit. Met de wedstrijd tegen Bayern en AZ opgeteld dus vier wedstrijden in twee weken tijd. Dat is wat ik vooral mis als ik niet speel: ritme”, laat hij weten aan Voetbal International.

De Oostenrijker liet zich afgelopen week positief zien in de wedstrijden tegen Bayern München en AZ. “Ik heb ook tegen Bayern laten zien dat de trainer en mijn teamgenoten op mij kunnen rekenen. Natuurlijk wil ik vaker spelen, welke speler wil dat niet, maar ik moet geduld hebben. Dat is niet makkelijk, het is soms wel echt moeilijk als je weer niet speelt, maar ik ben positief ingesteld. Wie heeft er iets aan als ik chagrijnig of gefrustreerd ga doen? Dan weet ik ook zeker dat ik er niet klaar voor ben als ik wel de kans krijg. Dus dan benadeel ik het team, maar ook mezelf. Dat gaat mij niet gebeuren.”

Vertrouwen

Wöber stond niet in de basis tegen PSV en kon die keuze begrijpen. “Achteraf weet iedereen het beter. Ach, zo gaat het in het voetbal, maar de trainer heeft de keuze gemaakt. En tegen AEK Athene ging het wel goed, dus zo vreemd vond ik het ook niet. Begrijp me niet verkeerd, ik wil altijd spelen en zal daar elke dag mijn best voor doen, maar ik moet zelf mijn plek afdwingen. De trainer gaf me na het duel met PSV ook vertrouwen dat mijn kansen nog zouden komen. Hopelijk ben ik door mijn spel in München weer een stapje dichterbij gekomen.”

Basisspeler Wöber: “Je moet er klaar voor zijn als je de kans krijgt”