Maximilian Wöber rondde afgelopen woensdag zijn transfer naar Sevilla FC af. Op de site van Forza Sports Group laat de 20-jarige verdediger weten met veel plezier terug te kijken op zijn tijd bij Ajax.

“Amsterdam en Ajax zitten voor altijd in mijn hart. Amsterdam voelt echt als thuis”, aldus de Oostenrijker, die in de zomer van 2017 van Rapid Wien overkwam naar Ajax. “Ik heb bovendien een hele speciale band met een groot deel van de selectie. Het team is met iets heel moois bezig dit seizoen. Ik ben blij en trots dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren.”

De verdediger geeft toe dat het geen makkelijke keuze was om midden in het seizoen te vertrekken bij Ajax. “Maar na gesprekken met Erik ten Hag en Sevilla was het duidelijk dat ik deze fantastische kans niet kan laten lopen. Ik wens het team veel succes. Ik weet zeker dat ze PSV gaan pakken en kampioen worden!”

Wöber is Ajax dankbaar voor de kans zich verder te hebben kunnen ontwikkelen. “Wat mij betreft is Ajax dan ook de beste club om als jonge speler naartoe te gaan.” Nu hoopt de jongeling van waarde te kunnen zijn voor Sevilla, dat hem tot het einde van het seizoen huurt waarna de club hem definitief overneemt. “De filosofie en speelstijl van de club passen goed bij mij”, aldus Wöber.