Max Wöber is ontzettend blij dat hij voor Ajax mag uitkomen. De jonge Oostenrijker vindt het een eer om in het wit-rood-wit te spelen. De laatste weken speelde hij samen met Matthijs de Ligt in het centrum. Wöber leert veel in Amsterdam, ook van de één jaar jongere De Ligt.

Bijzondere club
“In de duels moet en wil ik nog sterker worden. Vooral agressiever. Daar heb ik het ook vaak over met de trainer. Matthijs de Ligt is bijvoorbeeld echt een beer. Daar kan ik wat dat betreft veel van leren. Ja, ik weet dat hij achttien is. Zo’n jong defensief centrum, dat zie je toch nergens in Europa?! Dat maakt Ajax ook zo’n bijzondere club”, spreekt hij lovend over Ajax in het Algemeen Dagblad.

Amsterdam
Wöber woont in Amsterdam Zuid en heeft het naar zijn zin in de , vergeleken met Wenen, drukke stad. “Ik woon alleen, maar heb veel contact met de ploeggenoten die in de buurt wonen. Ik moet mijn rijbewijs nog halen, dus rijd elke dag met Kostas Lamprou mee naar de club. In Oostenrijk was ik al wel begonnen met rijlessen, maar mijn studie had even voorrang. Ik heb het gymnasium afgerond en kon me daarna volledig op het voetbal concentreren.”