Maxmilian Wöber verruilde Ajax afgelopen winter voor Sevilla. Daar kwam hij samen te spelen met Quincy Promes, die deze zomer de omgekeerde weg bewandeld. In gesprek met Ajax Showtime heeft Wöber mooie woorden over voor zijn oud-ploeggenoot.

Promes krijgt nog wel eens het predicaat ‘moeilijke jongen’, maar daar kan Wöber weinig mee. “Hij komt misschien arrogant over, maar als je hem leert kennen is hij een van de liefste en aardigste mensen die je ooit zult ontmoeten”, aldus de Oostenrijker. “Toen ik bij Sevilla kwam, hielp hij mij meteen heel veel. We praatten veel met elkaar. Voor en na de trainingen zaten we met elkaar. Hij is echt een hele goede jongen.”

“Hij was bij Sevilla soms een beetje down, omdat hij niet zoveel speelde als gehoopt en ook niet op de positie die hij wilde. Maar als hij een goede dag had, had niemand een kans tegen hem”, vervolgt de verdediger, die niet verrast is door de transfer. “Wanneer je bent geboren en opgegroeid in Amsterdam en ziet wat Ajax kan bereiken in het internationale voetbal is het een mooie kans. Misschien is de competitie niet zo goed als de Spaanse, maar de club is ambitieus en Promes wil Champions League spelen met Ajax. Ik weet dat Ajax de club van Quincy’s hart is.”

“Hopelijk kan Ajax weer kampioen worden en hij veel doelpunten maken. Ik hoop dat hij in zijn voetballeven gelukkiger zal zijn dan hij soms was bij Sevilla. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat hij vertrekt, want ik had een goede connectie met hem. Maar ja, zo gaat het in het voetbal”, vervolgt Wöber, die hoopt op de komst van Hakim Ziyech naar Andalusië. “Hij is een geweldige speler, helpt het team zoveel en ook als persoon is hij geweldig. Ik heb heel veel lol gehad met Hakim.”’