Max Wöber heeft een erg fijne periode achter de rug. Na zijn debuut voor Ajax debuteerde hij afgelopen interlandbreak voor Oostenrijk. De jonge verdediger genoot van de twee gewonnen wedstrijden. “Het was een fantastische ervaring. We speelden thuis in Wenen voor 50.000 toeschouwers. We wonnen 3-2 dus het was geweldig voor me. Het is een grote eer om voor mijn land te mogen spelen. Daar ben ik heel erg trots op”, laat hij aan Ajax TV weten.

“Ik ben blij dat ik nu weer hier ben en ik ben klaar voor de volgende prestatie. Ik vloog met een erg goed gevoel naar Oostenrijk en keerde ook weer terug met een erg goed gevoel, dus ik hoop dat dat zo blijft”, vervolgt de kersverse international, die bij zijn eerste basisplaats voor Ajax meteen wist te scoren voor de interlandbreak. “Het was een perfecte start voor mij. Het was mijn eerste basisplaats in de competitie. We wonnen 4-0, hielden ‘de nul’ en dat is altijd belangrijk voor een verdediger. En ik maakte bovendien mijn eerste doelpunt, dus het was een perfecte dag voor mij. Als verdediger scoor je niet veel en als je dat dan doet bij je debuut is dat heel bijzonder. Misschien is het een teken voor de toekomst.”

Met het zelfvertrouwen van de 19-jarige Ajacied zit het dus wel goed. “Ik heb veel zelfvertrouwen en ik hoop dat ik dat op het veld mag laten zien. We hebben een heel goed team. Iedereen komt in aanmerking voor een basisplaats. De trainer heeft veel opties, dus is het belangrijk om goed te trainen en te laten zien dat je wil spelen. Ik doe erg mijn best op de trainingen om de trainer te laten zien wat ik kan. Afgelopen periode heb ik drie wedstrijden gespeeld en drie keer gewonnen. Wat mij betreft zetten we die reeks voort”, grapt Wöber.