Bij PSV zijn ze boos op de KNVB, na het besluit om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen. Directeur Toon Gerbrands meent dat de voetbalbond zich hiermee niet aan de gemaakte afspraken houdt.

“We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima”, aldus Gebrands in het Eindhovens Dagblad. Het besluit om de wedstrijd met anderhalve week uit te stellen valt echter verkeerd. ”De KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt. Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd.”

Ook PEC Zwolle overweegt volgens De Telegraaf juridische stappen. De KNVB meent echter dat de verplaatsing volledig in het belang van het Nederlandse voetbal. “Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen”, lichte manager competitiezaken Jan Bluyssen het besluit van de KNVB toe.

KNVB komt Ajax tegemoet: Ajax – PEC Zwolle uitgesteld