Het conflict tussen Johan Cruijff en de Ajax-directie wordt woensdag in Amsterdam uitgesproken, aldus VI. De klankbordgroep, onder leiding van de voormalig Nummer 14, kwam donderdag in aanvaring met de directie onder leiding van Rick van den Boog.

Voorzitter Uri Coronel maakt samen met Joop Krant en Cor van Eijden deel uit van het bestuur van de Amsterdammers. Coronel wil de ledenraad nu inlichten over het gang van zaken rond de botsing. Donderdag liet de clubleiding weten dat de technische leiding niet zou worden ingedeeld volgens de plannen van Cruijff.

De oud-Ajacied drong donderdag nog aan op het vertrek van de Ajax-directie. ‘We gaan nu vragen om een buitengewone algemene ledenvergadering’, stelde Cruijff. ‘Van daaruit kan de ledenraad in een verandering van de RVC zorgen.’

‘De directie heeft de eindverantwoordelijkheid. Maar als ze niet luisteren op technisch gebied, dan houdt het op. Als het niet linksom kan, dan maar rechtsom.’ Woensdag zal het gesprek meer duidelijkheid geven over het toekomstige technische beleid van de Amsterdammers.