Nordin Wooter heeft de eerste seizoenshelft Ajax O16 onder zijn hoede. De jeugdtrainer is onder de indruk van zijn ploeg. Vorig seizoen begon hij in de eerste seizoenshelft Ajax O15 te trainen om vervolgens na de winterstop aan het roer te staan van Ajax O16. Dit jaar is dat omgekeerd. “Op die manier kom je beter met alle spelers in aanraking. Je leert ze zo beter kennen. We proberen alle spelers zo breed mogelijk op te leiden en het wisselen van trainers maakt daar onderdeel van uit. Dat is prima”, vertelt Wooter in gesprek met Ajax Life.

Ajax O16 won in de voorbereiding met grote cijfers van onder andere Feyenoord, Arsenal, Duisburg en HSV. “Op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: ‘Dit is gewoon een toplichting. We moeten ze verder uitdagen.’ Ik denk dat dit een van de beste lichtingen is van de afgelopen jaren. Daarom hebben we besloten enkele spelers door te schuiven.”

In de beker speelde O16 vorig week tegen Feyenoord O17. De Amsterdammers verloren, maar volgens Wooter is dat alleen maar goed voor het leerproces. “Natuurlijk willen we alles winnen, maar dat (de O16 Beker, red.) gaat de jongens iets te makkelijk af. Daarom is het goed dat ze ook eens tegen een achterstand of verlies aankijken. Dat ze weerstand hebben. Dat levert een bepaalde stress en ander soort wedstrijdspanning op dan ze over het algemeen gewend zijn.”