Nordin Wooter heeft een ‘ernstige’ waarschuwing gekregen van Ajax. De trainer van Ajax O16 zou betrokken zijn geweest bij een incident op De Toekomst. Een week geleden ontstond na een oefenwedstrijd van Ajax O16 handgemeen tussen de trainer en de vader van de jeugdspeler.

Op de parkeerplaats ontstond na de wedstrijd een woordenwisseling tussen de twee. De vader was ontevreden over het aantal speelminuten dat zijn zoon kreeg. “Wooter heeft me daarbij bij de keel gegrepen en over mijn autoportier gegooid. Daarna heb ik me verweerd”, laat de vader weten aan het Algemeen Dagblad. “Als jeugdtrainer val je geen ouders aan. En al helemaal niet waar hun kinderen bij zijn.”

Ajax heeft het incident bevestigd, maar laat weten dat Wooter ook aangifte heeft gedaan. “Vanwege het agressieve en dreigende handelen van de vader. Maar omdat wij het handelen van de trainer in deze situatie ook afkeuren, heeft hij een ernstige waarschuwing gekregen.”

Een bron laat aan het AD weten dat de vader als eerste agressief werd en de jeugdtrainer zich verdedigde nadat hij zou zijn klemgereden op de parkeerplaats. Inmiddels zijn de speler en Ajax uit elkaar gegaan. “De basis om samen verder te werken ontbreekt.”