Het was al een tijdje bekend dat Ajax voor het seizoen 2020/2021 een derde shirt zou introduceren. Edwin van der Sar bevestigde dat al enkele maanden geleden.

Inmiddels zijn het thuisshirt en het uitshirt voor het komende seizoen gelanceerd en nu is ook het derde shirt gelanceerd. Op 2 juni 1971 won Ajax voor het eerst in de geschiedenis de Europa Cup I. Aan het einde van het seizoen 2020/2021 is dat historische moment dus 50 jaar geleden en daar lijkt het derde shirt een verwijzing naar te worden.

Ajax stond in 1969 voor het eerst in de finale van de Europa Cup I, maar verloor toen van AC Milan. Twee jaar later kreeg het op Wembley een herkansing tegen Panathinaikos. Al vroeg in de wedstrijd zette Dick van Dijk Ajax op voorsprong. Een paar minuten voor tijd gooide Arie Haan de wedstrijd op slot en de eerste Europa Cup I was een feit voor Ajax. Het was het begin van een bijzondere trilogie, want ook in 1972 en 1973 won Ajax de Europa Cup I.

In de kraag staat de datum gedrukt en ook onder het logo wordt verwezen naar deze speciale gebeurtenis. Het shirt is verkrijgbaar in beperkte oplage. Je kunt natuurlijk ook het nieuwe thuisshirt of uitshirt van Ajax voor 2020/2021 kopen.

Koop hier het derde shirt van Ajax: