Ajax neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen De Graafschap. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in de ArenA was in het seizoen 2008/2009. Ajax won toen met 3-0 door treffers van Luis Suarez (2x) en Dario Cvitanich.
Later dat seizoen degradeerden de Superboeren naar de Jupiler League. Het afscheid van het hoogste niveau was echter van korte duur, want een stap lager grepen de Doetinchemmers meteen de titel waardoor zij binnen een jaar terugkeerden in de eredivisie. Daarin slaat het elftal van trainer Darije Kalezic dit seizoen geen slecht figuur, getuige de positie in de middenmoot.

Een van de sterkhouders bij de Graafschap is Vito Wormgoor. De oud-Ajacied is in de Achterhoek bezig aan zijn tweede seizoen en dat bevalt hem uitstekend. ,,Het gaat super”, laat de 22-jarige verdediger niets aan duidelijkheid te wensen over. ,,Er hangt hier een leuke ontspannen sfeer en het draait gewoon goed.” Gevraagd naar het geheim van de ploeg, hoeft hij niet lang na te denken. ,,Het collectief. We hebben een heel hecht team en accepteren veel van elkaar. Dat is als basis heel belangrijk.”

Of dat voldoende zal zijn voor een stunt in Amsterdam durft Wormgoor niet te zeggen. ,,Ik verwacht een lastige wedstrijd, maar ik sluit niks uit. Wij hebben namelijk niks te verliezen.” Ongeacht het resultaat wordt het voor de sympathieke voorstopper sowieso een bijzondere ontmoeting. ,,Ajax zit in mijn hart en is al van jongs af aan mijn club. Het geeft ook altijd een apart gevoel als ik ze zie voetballen.”

Toch weigert Wormgoor in het verleden te blijven hangen en kijkt hij liever vooruit. ,,Ik krijg bij De Graafschap speelminuten en dat is het allerbelangrijkste. Het is nu zaak stappen te maken.”

 Bron: Ajax.nl