Zaterdag gaat Ajax op bezoek bij Heracles Almelo. Waar Ajax niet echt lekker aan de tweede seizoenshelft begon, deed Heracles Almelo dat al zeker niet. Na een vliegende start van het seizoen, pakte het in de laatste tien speelronden zelfs maar 6 punten.

Vorige week ging de ploeg ook onderuit, op bezoek bij ADO Den Haag: “We hebben, individueel en als groep, veel gesproken over oplossingen. Het was een week met veel communicatie”, aldus trainer Wormuth op de clubwebsite. Hij miste Bart van Hintum vanwege een schorsing en Wout Droste vanwege een hamstringblessure. Daarnaast is er nog een flinke groep met spelers die al langer afwezig zijn.

Wormuth weet dan ook dat het lastig gaat worden tegen Ajax: “We hebben alleen kans te scoren als het team op de helft van de tegenstander is. Thuis doen we dat normaal gesproken prima. Ook tegen PEC Zwolle hebben we veel kansen gehad. Ajax is van een compleet andere klasse en hun klasse kennen we, maar geen kans is de kans. We kijken uit naar deze wedstrijd.”

Frenkie de Jong raakt geblesseerd en is vraagteken voor Heracles