Ajax zegt de poging om het contract van hoofdscout Hans van der Zee af te kopen (voorlopig) te staken. Nadat de Amsterdamse club eergisteren nog 70.000 euro bood en de Diemenaar zelf een tegenbod van drie ton deed, meldt de scout zich op De Toekomst. “Hans gaat gewoon weer aan het werk”, aldus Jeroen Slop. 

De financieel directeur begroette Van der Zee gisteren vast, nadat de arbitragezaak twee weken geleden in moddergooien was ontaard. “We hebben op mijn kantoor een gesprek gehad. Dat was niet moeilijk, hoor. Zoiets moet je zakelijk bekijken.”Volgens Slop legt de club zich nu neer bij het vonnis van de arbitragecommissie, die de vloer aanveegde met Ajax. “Dat accepteren we. De insteek was ontbinding. Dat is niet gelukt. En nu is hij weer aan het werk. Meer willen we er niet over kwijt.”

Op de vraag of Ajax de arbitragecommissie zal vragen een afkoopsom te bepalen, antwoordt Slop kort. “Dat is niet aan de orde.” Of Ajax met de wijsheid van nu anders had gehandeld in de kwestie-Van der Zee, wil hij niet zeggen. Net zo min of Van der Zee aan het einde van dit seizoen nog in dienst is. Duidelijk is wel dat Rik van den Boog en commissaris Joop Krant hun belofte aan de ledenraad, dat Van der Zee vertrekt zonder dat Ajax een euro betaalt, niet kunnen waarmaken.

Bron: Telegraaf