Amin Younes speelt sinds afgelopen zomer zijn wedstrijden voor Ajax. De Duitse aanvaller laat in de rubriek ‘Mijn Wereld’ op Ajax.nl weten nog altijd blij te zijn met zijn overgang naar Amsterdam. “Ik ben een jongen die op zijn gevoel af gaat. Voordat ik bij Ajax begon, kreeg ik best wat aanbiedingen van clubs. Maar toen ik Frank de Boer ontmoette, voelde het meteen goed. Ik wist dat ik op de goede plek zat. Frank was eerlijk tegen me en dat kon ik erg waarderen. Hij hemelde me niet op, maar was juist realistisch. Hij zei ‘Amin, we weten dat je talent hebt, maar je zult keihard moeten werken.’ Fijn vond ik dat, want het was eerlijk en oprecht, zonder schone schijn”, vertelt Younes.

“We zijn alweer bijna een jaar verder. Ik heb veel waardering voor de club en zijn mentaliteit. Het is bijzonder om tussen zoveel jonge voetballers te spelen”, vervolgt de 22-jarige aanvaller. “Je wordt elke dag geconfronteerd met fris talent. Dat houdt de boel scherp. Ajax is een eerlijke club, waar eerlijk voetbal wordt gespeeld. Dat past bij me. Ik denk dat je die mentaliteit bij vrij weinig andere clubs terug zal vinden.”

Younes is een rustig persoon die nooit de inspanningen van andere mensen zal vergeten. “Ik vergeet nooit iets. Als iemand iets voor me heeft gedaan, onthoud ik dat altijd. Het maakt me niet uit hoe groot of hoe klein de gunst is. Het is mooi als mensen iets voor je willen doen. Daar moet je dankbaar voor zijn. Geld en cadeaus interesseren me niets. Als er iemand voor me is in moeilijke tijden, dan is dat me veel meer waard. De mensen in Amsterdam hebben me heel warm ontvangen. Toen ik net naar IJburg verhuisde, stonden er direct buren voor mijn deur om me welkom te heten. Ze drukten me op het hart dat als er iets was, ik altijd bij ze aan kon kloppen. Dat betekent veel voor me.
Dat heb ik ook met de supporters in het stadion. Als ik ze hoor juichen voel ik dat het recht uit hun hart komt. Dat geeft me de extra power om iets terug te doen, om alles uit mezelf te halen. Dat is de enige manier waarop ik de supporters kan bedanken.”

En dat hoopt hij de komende jaren nog te kunnen doen. “Ik hoop dat ik nog heel lang bij Ajax mag blijven voetballen en daar doe ik mijn uiterste best voor. Op vrije dagen sta ik graag op het trainingsveld. Je moet bezig blijven, blijven trainen. Ik hoop nog grote stappen te kunnen maken en dat ik elke dag blijf leren. Ajax is bij uitstek de plek om je talenten te ontwikkelen. Dat is zo mooi aan deze club.”