Amin Younes was gistermiddag in de slotfase bij drie doelpunten betrokken. Toch blijft de Duitse aanvaller bescheiden. “Weet je wie ik de belangrijkste man van de wedstrijd vond? Jasper Cillessen. Als hij dat schot van Ziyech niet tot een corner tikt, staat het gelijk. De 1-1 was een groot deel van de wedstrijd eerder op komst dan de 2-0. Zo blijkt maar weer dat we het samen doen, we hebben iedereen nodig”, zegt Younes tegen Ajax Life.

Dit seizoen werd de 22-jarige aanvaller al negentien keer gewisseld. Naar eigen zeggen komt dit vooral doordat hij ritme moest opdoen. “Ik ben de trainer erg dankbaar dat hij vertrouwen in me heeft en volop speeltijd voor me reserveert. Dit is het eerste seizoen waarin ik veel wedstrijden speel, daar moet je aan wennen. Ik moest een goed ritme vinden en het belangrijkste is dat ik me daar zelf ook van bewust ben.”

Aanstaande zondag reist Ajax af naar Doetinchem voor de ontmoeting met De Graafschap. In de laatste speelronde lijken de Amsterdammers genoeg te hebben aan een (ruime) zege. Younes rekent zich echter nog niet rijk. “Er kan in het voetbal van alles gebeuren, het lijkt soms wel gekkenwerk. Ik wil er verder niet over spreken, we zijn nog geen kampioen. Het is volgende week pas zo ver als de scheidsrechter affluit en de stand op het scorebord voor ons gunstig is.”

“We gaan er volgende week alles aan doen om te winnen, ik wel tenminste”, vervolgt hij. “Die Duitse mentaliteit heb ik zeker meegenomen, net als Arek Milik trouwens. Hij heeft er in de Bundesliga ook aan gewerkt. Haha, geintje. Het hele team beschikt over een goede mentaliteit. Kijk maar eens hoe Viktor Fischer inviel.”