© Proshots

Ajax heeft een zwaarbevochten overwinning behaald in Kerkrade. Tegen een verdedigend ingesteld Roda JC wonnen de Amsterdammers met 0-2 door doelpunten van Davy Klaassen en Amin Younes. Voor Younes was dit zijn eerste treffer van het seizoen.

Het begin van de wedstrijd was vrij open. Ajax had lichtelijk meer balbezit, maar tot echte kansen leidde dat nog niet. Roda had daarentegen wel enkele mogelijkheden, maar geen van die kansen leidde tot gevaar. Daarna kwam Ajax beter in de wedstrijd en was het dicht bij een doelpunt. Een afstandsschot van Kluivert ging rakelings naast en schoten van Ziyech en Schöne waren allebei zonder succes. Toch was de grootste kans voor Roda JC. Na een afgeslagen corner kwam Schahin 1-op-1 met Onana, maar de inzet was uiteindelijk een makkelijke prooi voor Onana. Daarna kwam de eerste helft op een dood spoor waardoor de stand na 45 minuten nog altijd 0-0 was.

Vlak na rust was er gelijk een grote kans voor Roda. Paulusse schoot de bal, na een snelle aanval van Roda, in het zijnet. Niet veel later was het raak voor Ajax. Een voorzet van Ziyech werd goed teruggelegd door Dolberg waarna Klaassen de bal in de korte hoek tegen de touwen schoot; 0-1. Na het doelpunt kwam Ajax beter in de wedstrijd en ontstonden er meer kansen, maar ook die opvlieging was van korte duur. Het wedstrijdbeeld bleef ongewijzigd, het spel golfde op en neer met kansen aan beide kanten. De grootste kansen waren er voor Ajagun en Younes, die pech had en op de lat schoot. Zo was de buitenspeler dus dichtbij zijn eerste treffer, maar de lat bracht redding.

Toch drong Roda in de slotfase aan, op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kwam er ook meer ruimte voor Ajax om te counteren, wat leidde tot grote kansen voor Nouri en Van de Beek, maar weer was het de lat die een doelpunt in de weg stond. Toch wist Ajax de voorsprong nog te verdubbelen. In de allerlaatste minuut was daar dan toch een tweede treffer. Na een snelle vrije trap van Veltman kon Younes 1-op-1 met Van Leer en hij faalde niet. Voor Younes dus eindelijk zijn eerste treffer van het seizoen en meteen een belangrijke.

Ajax haalt zodoende drie zwaarbevochten punten op in Kerkrade. Volgende week speelt Ajax een thuiswedstrijd; in de Amsterdam Arena kom Sparta Rotterdam op bezoek. De aftrap is om 14:30 uur in Amsterdam.