Amin Younes is tijdens het trainingskamp in zijn element. De buitenspeler heeft het naar zijn zin in Turkije en hoopt daar een goede basis te leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft. “De omstandigheden zijn hier goed. Het veld is prima en iedereen is fit en gezond. En het bevalt me hier zeer goed. We doen veel met de bal, veel intensieve oefeningen. Het wordt met de dag zwaarder. Maar dat hebben we ook nodig na de vakantie. We moeten namelijk al weer snel aan de bak tegen ADO Den-Haag. In die eerste wedstrijd moeten we weer op en top geconcentreerd zijn. We moeten vooral lichamelijk fit zijn. Dat is heel belangrijk voor ons”, laat Younes weten aan Ajax TV.

Een halfjaar geleden was de 22-jarige Duitser zeer blij en vereerd dat hij voor Ajax mocht gaan spelen. Een halfjaar later is dat nog steeds zo. “Dat wordt elke dag sterker. Ook mijn familie is trots dat ik bij Ajax speel. Het is een eer en dat probeer ik iedere dag te laten zien. Ik ben hier naartoe gekomen om alles te geven voor Ajax. Ik houd niet van half werk en geef altijd alles op het veld. Dat geldt eigenlijk voor alle spelers in het team. Dat is ook het mooie: iedereen speelt voor elkaar. Daarom is het ook zo prettig om in dit team te spelen.”

Younes kwam tot dusver tien wedstrijden in actie voor Ajax. In die tien wedstrijden wist hij vier keer te scoren. “Ik heb me goed aangepast en ik ben op een fijne manier in het team gekomen. Voor mij is het nu belangrijk om me verder te ontwikkelen en dat in het komende half jaar te doen. Ik denk dat voor iedereen geldt dat we beter willen worden. Ik denk dat ik tactisch en technisch beter kan worden. Verder kan ik in de duels nog beter en onvoorspelbaarder worden. Dat geldt ook voor mijn loopacties en voor het afronden. Ik wil nog vaker scoren.”

Dat laatste liet de Duitse aanvaller, die afgelopen zomer over kwam van Borussia Mönchengladbach, woensdag al zien op de training. Eerst volleerde hij de bal schitterend in het goal waarna hij vervolgens de bal ook achter doelman Onana wist te koppen. “Ik was zelf eerlijk gezegd ook verrast dat ik hem erin kopte. Het was een mooie voorzet en een mooie kopbal. Dan zie je maar dat ook kleine spelers met het hoofd kunnen scoren.”

Ajax wil in de tweede seizoenshelft veel doelpunten maken en veel wedstrijden winnend afsluiten om de koppositie vast te houden. “Iedereen wil van ons winnen, maar wij moeten iedereen in elke wedstrijd duidelijk maken dat wij de nummer één zijn en dat ook willen blijven. Het doel is dan ook het kampioenschap.”