© Proshots

Amin Younes heeft zich dit seizoen sterk ontwikkeld. De Duitse aanvaller kan morgenmiddag voor het eerst kampioen van Nederland worden, maar daar is hij nu nog niet mee bezig. “Ik wil nog niet over het kampioenschap nadenken en er al helemaal niet over praten, omdat ik nog niets tastbaars in handen heb”, vertelt Younes in gesprek met De Telegraaf.

“We focussen ons op de wedstrijd en het allerbelangrijkste is dat we hetzelfde doen als tegen sc Heerenveen en FC Twente. Het is nu een kwestie van mentaliteit. Op de laatste speeldag mag het niet misgaan, want dan valt alles wat we het hele seizoen hebben opgebouwd stuk. Wanneer ik met de schaal sta, zal ik het vieren. Nu ruiken we de titel alleen en moeten we zorgen dat niet de PSV’ers maar wij kampioen worden. Dat is de volgende stap.”

“Het zou mooi zijn als we vroeg op voorsprong komen en die score kunnen uitbreiden. Dat is beter voor het hart van de fans”, vervolgt hij. “De mentaliteit die Liverpool tegen Villarreal had, moeten wij ook tonen. Vanaf het begin duidelijk maken dat we willen en gaan winnen.”

Younes is nog altijd erg blij met zijn keuze voor Ajax. “Ik ben hier heel blij, weet wat ik heb en daar ben ik heel dankbaar voor. De coaches maken me elke dag een betere voetballer en daarvoor ben ik naar Ajax gekomen. Frank de Boer zei tijdens het eerste gesprek hard maar eerlijk, dat ik keihard moest werken om een vaste kracht te worden. Hij vond dat ik het talent had, maar ook dat ik nog grote stappen moest maken. Dat wilde ik ook. En ik wist dat ik een eerlijke kans zou krijgen. Alleen moest ik de deur naar de basis zelf openen.”