Amin Younes is erg blij dat zijn transfer naar Ajax afgerond is en kan niet wachten totdat hij de clubkleuren van Ajax mag verdedigen. Zijn transfer hing al even in de lucht, maar vandaag werd de overgang van Younes definitief.

Younes verruilt met deze transfer Borussia Mönchengladbach voor Ajax. Vorig seizoen werd hij door de Duitse club uitgeleend aan FC Kaiserslautern. “Ik voel me bijzonder welkom bij Ajax. De afgelopen periode heb ik goede gesprekken met Marc Overmars en Frank de Boer gevoerd. Ajax is een geweldige club waar ik me graag verder wil ontwikkelen. Ik vind het een eer om voor deze club te gaan spelen. In Duitsland staat Ajax bekend als het Bayern München van Nederland. Het is een heel grote club. De doelen voor komend seizoen zijn dan ook helder: kampioen worden en Champions League spelen”, vertelt de kersverse buitenspeler op Ajax.nl.

De Boer ontdekte de Duitser deze zomer op het EK onder de 21 in Tsjechië. “Voor mij was dat een heel belangrijk toernooi. Ik kreeg de kans om me op internationaal niveau te laten zien. Daardoor kon ik Ajax laten zien wat voor potentie ik heb.” De Boer is erg lovend over de jonge buitenspeler. “Younes is een interessante speler voor Ajax. Hij kan zowel links, rechts als op tien uit de voeten. In eerste instantie is hij voor de vleugels gehaald. Hij is niet groot, maar wel explosief. Daar ligt zijn kracht. Soms zit een wedstrijd op slot. Op dat soort momenten heb je een speler nodig die iets kan forceren. Younes is zo’n speler.” Ajax nieuws Ajax1.nl