© Proshots

Amin Younes was zondag van grote waarde voor Ajax. De Duitser scoorde een doelpunt en leverde een assist af op Kasper Dolberg. “Davy legde de bal heel goed terug op de rand van de zestien. Het was een bevrijdende treffer voor ons. Het was voor ons toen makkelijker om te voetballen. Compliment voor de hele ploeg hoe wij de tweede helft hebben gespeeld. Ik ben trots op  mijn goal, maar vooral trots op het team. Davy en Hakim speelden ook een erg goede wedstrijd”, laat hij weten aan Ajax TV.

Ajax speelde erg matig in de eerste helft, maar kwam na rust beter voor de dag. “Op veel momenten maakten wij de verkeerde keuzes. We moesten sneller de bal spelen en makkelijkere keuzes maken. Met meer beweging. De tweede helft was beter.”

De laatste tijd is er veel kritiek op het rendement van Younes. Vandaag reageerde hij op de juiste manier op de kritiek. “Ik ben erg blij met mijn rendement. Dit is het juiste antwoord van mij. De kritiek is terecht, denk ik. Ik moet hard blijven werken en alles blijven geven voor de club. Donderdag staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Dan moeten we al vanaf minuut één alles geven.”